جمع بندی کلیه مقاله های نجومی فصل سوم – محاسبات زمینی

کلیه مقاله های فصل سوم ( محاسبات زمینی ) به صورت یک فولدرZeep  شده تهیه می شود که شامل ۱۰ فایل PDF که در۱۰ بخش مجزا تهیه شده است . این فایل ها همه آن چیزی است که تا اینجا روی سایت قرار داده شده است و به منظور آموزش مقدماتی نجوم می باشد .

۱–  اهداف این فصل

شاید در نگاه اول مطالب این فصل با فصول دیگر متفاوت بوده و ظاهرا هیچ ربطی به نجوم نداشته باشد( بخصوص که بسیاری مطالب آن درارتباط با جغرافیا و نقشه برداری و ریاضی می باشد ) ولی در سلسله مطالبی که می آید می تواندبسیار مفید باشد .

هدف اصلی این فصل شروع اندازه گیری ها و محاسبات نجومی می باشد تا خواننده قدم به قدم پی ببرد( و حتی در بسیاری موارد بتواند شخصا اندازه گیری ها را انجام دهد ) به این که چگونه دانشمندان از زمان های قدیم شروع کرده و تا امروزه توانستند :

۱- تمام اندازه گیری ها در ارتباط با موقعیت ما در روی زمین و همه پارامترهای مربوط به زمین نظیر : 
مشخص کردن مختصات جغرافیائی , اندازه گیری فاصله مدارها و نصف النهارها , اندازه شعاع زمین(که آن هم بدون اندازه گیری فاصله ها و زاویه ها غیر ممکن است) را مشخص کنند .
۲- محاسبات مربوط به طلوع و غروب سیارات و ستارگان بدون داشتن مختصات محل زندگی خودمان و آشنائی با انواع زمان در نجوم و… ممکن نیست . 
۳- در مرحله بعد مشخص کردن فاصله سیارات از زمین و خورشید به پارامتر بسیار مهم “اندازه گیری فاصله زمین از خورشید” نیازدارد که آن هم به اندازه “شعاع زمین” و طول یک سال نجومی وابسته است .
۴- فاصله ستارگان نزدیک , ستارگان دوردست, ابعاد کهکشان و… همه این پارامترها هم به فاصله زمین از خورشید و آن هم به اندازه شعاع زمین و… وابسته است .
۵- مهم نیست که در آستانه قرن ۲۱ به کمک ماهواره ها و کاوشگر ها و… این اندازه گیری ها بسیار راحت تر شده تا جائی که سیارات ماوراء منظومه خورشیدی را اکتشاف می کنند .بعضی از این محاسبات حتی قبل از عصر ماهواره در صدها و بعضی از محاسبات به ظاهر پیچیده در هزاران سال قبل انجام شده و همانطور که ذکر شد بسیاری از آنها با کمترین امکانات توسط مردم عادی قابل انجام شدن است . 

بنابراین مطالب را از ابتدا با اندازه گیری زاویه ها و فاصله ها و وسائل اندازه گیری و اندازه گیری های تقریبی شروع کرده تا با اصول اندازه گیری طول و زاویه بیشتر آشنا شده و در ادامه با هندسه و مثلثات کروی که مربوط به فضای کروی بوده آشنا شده و بعد به اندازه گرفتن مقادیری که مربوط که کل کره زمین می باشد و در اندازه گیری های نجومی بسیار مهم است ( اندازه شعاع زمین و اندازه گیری طول و عرض جغرافیائی)  پرداخته و در پایان به جهت یابی بر روی زمین می پردازیم .

۲–  مقاله های این فصل

فهرست و لینک مقاله های این فصل ( به ترتیب ) در اینجا آورده می شود برای مطالعه هر کدام از بخش ها به روی ان کلیک کرده و مطالعه کنید.( این فصل در حال کامل شدن است لینک مقاله های بعدی بعد از انتشار بر روی این صفحه قرار خواهد گرفت)

۱روش های اندازه گیری زاویه

۲روش های اندازه گیری مستقیم مسافت بر روی زمین

۳اندازه گیری های غیر مستقیم فاصله

۴روش های تقریبی اندازه گیری طول

۵کاربرد هندسه و مثلثات کروی در نجوم

۶-روش های اندازه گیری طول و عرض جغرافیائی

۷- روش های اندازه گیری شعاع زمین

۸- میدان مغناطیسی زمین

۹- قطب نما چیست و چگونه کار می کند ؟

۱۰ – انواع روش های جهت یابی

برای درک بهتر مطالب بهتر است مطالب را به همان ترتیب که شماره گزاری شده و آورده شده مطالعه کنید و بخصوص به شکل ها هم توجه کنید مطالب فایل های PDF به ترتیب به این صورت است .
برای خواندن هر قسمت مقاله می توانید روی آن کلیک کنید.

بعد از باز کردن فایل Zeep(در صورتی که برنامه ای برای باز کردن فایل های Zeep در کامپیوتر و یا اندروید ندارید می توانید بسته به سیستم خود از این لینک ها دانلود کنید ) برای این که بهترین نتیجه را بگیرید بهتر است فایل های PDF تهیه شده را به همان ترتیبی که آورده شده مطالعه کنید ( برای خواندن  فایل های PDF باید برنامه Adobe PDF Reader روی سیستم شما نصب شده باشد برای نصب این برنامه  اینجا را کلیک کنید)

برای مطالعه مقاله های روانشناسی اینجا  را کلیک کنید .

عکس های طبیعت, طبیعت خوانسار , شکوفه های بهاری  , گلستان کوه ,دانلود آلبوم های کامل بهترین و زیباترین عکس ها ,آلبوم هائی با صدها عکس کیفیت بالا ,  در هیچ کجای اینترنت این عکسها را پیدا نمیکنید , عکس هابدون استفاده از تکنیک های فتوشاپ تهیه شده , کاملا طبیعی 

برای آموزش کامل و حرفه ای گوگل مپ روی شکل زیر کلیک کنید

همه جیز در مورد گوگل مپ

۱) هر گونه اظهار نظر را در فرم اظهار نظر کاربران وارد کنید .
۲) نظرات بعد از تایید مدیریت نشان داده می شود .
۳) با انتقادات و پیشنهادات سازنده خود ما را هرچه بیشتر  همراهی کنید . مدیریت از انتقادات و پیشنهادات سازنده شما استقبال میکند .
۴) هرگونه بهره برداری : کپی تمام و یا قسمتی از مطالب این سایت بدون ارجاع منبع آن ممنوع می باشد .
۵) تکثیر فایل های Pdf با ذکر منبع آزاد ولی فروش آن تحت هر عنوان و با ذکر منبع هم ممنوع می باشد .

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.