رویای ماه

یکی از بزرگترین آرزوهای انسان از گذشته های دورتا امروز پرواز کردن و دستیابی به آسمان و اجرام نجومی بود . و در این میان دستیابی به ماه و خورشید (در زمانی که فکر می کردند ماه و خورشید به همین اندازه ای است که می بینیم) که در ظاهر دست نیافتنی می نمود تبدیل به یکی از بزرگترین آرزوهای بشر شد.
مردمان آن زمان فرق بین هوا و فضا را نمی دانستند و هیچ بینش و دانشی واقعی نسبت به هوا و فضا نداشتند بنابراین منظور از دستیابی به ماه و اجرام آسمانی را در واقع دستیابی به گنبد آسمان (که فکر می کردند یک جسم واقعی و بزرگ و بلند است) می دانستند . آنها تصور این را هم نمی توانستند بکنند که در ارتفاع کمی از بالای زمین جو به انتها می رسد و فضای تهی و لایتناهی در انتظار آنان است که حتی اگر بتوانند پرواز کرده و آن بالا بروند بر اثر فضای تهی و خفگی و…در دم کشته می شوند . بنابراین اولین قدم در دستیابی به آسمان را در پرواز کردن می دانستند . و این رویای پرواز با رویای رسیدن به آسمان ( اجرام آسمانی از جمله ماه و خورشید) یکی دانسته شد وچون هیچ ایده ای نداشتند به افسانه پردازی روی آوردند.
بنابر این ما هم داستان رسیدن به ماه را از داستان پرواز و کوشش های بشر برای پرواز شروع می کنیم . به همین منظور مقاله ای تحت عنوان
داستان پرواز  را قبل از این در همین سایت منتشر کردیم که برای مطالعه می توانید بهداستان پرواز مراجعه کنید

۱- سفر به ماه در یک فصل کامل

سفر به ماه و داستان آن بسیار پیچیده تر و هیجان انگیز تر از آن می باشد که در یک مقاله بگنجد بنابراین ما داستان سفر به ماه را در یک فصل کاملا جدا به همراه دوازده مقاله منتشر  کرده و می کنیم .
این مقاله در واقع خلاصه کلیه مقالاتی می باشد که در مورد سفر به ماه نوشته شده ولی قبل از پرداختن به پروژه های انجام شده جهت سفر به ماه ابتدا  لازم بود مقالات متنوعی در باره هوا و فضا و جو و… امواج الکترومغناطیس نوشته شود که در مقاله حاظر خلاصه ای از آنها را آورده و هر کجا لازم شد لینک آن مقاله ها می گذاریم که شما می توانید برای مطالعه بیشتر به اصل مقاله رجوع کنید.(نوشته های آبی پر رنگ )

۱) مهارت های لازم قبل از سفر به ماه

بشر همواره آرزوی دستیابی به ماه را داشت این آرزو ابتدا با تخیلات کودکانه و افسانه ها آمیخته بود ولی قبل از شروع یک سفر واقع بینانه ابتدا لازم بود موانع سفر بدرستی شناسائی شوند . که در آن زمان شناسائی نشده بود . ولی به مرور دانشمندان به کوشش خود ادامه دادند و کم کم بسیاری از واقعیات را شناختند با رنسانس و انقلاب علمی در اروپا و دیگر نقاط جهان دانشمندان توانستند درک درست تری از هوا و فضا بدست آورند . آنها مرز هوا و فضا و مشکلات قرارگیری انسان در فضا را شناسائی کردند. آنها پی بردند که بدون لباس مناسب فضائی و حفاظ کامل سفینه ( ورود و خروج هوای داخل سفینه  و همچنین حفاظت در مقابل اشعه های کیهانی ) بشر نمی تواند در فضا زنده بماند . فضا محیطی خشن و وحشی می باشد و برای انسان ساخته نشده است. همچنین با وجودی که پیشرفت های زیادی در ساخت وسائل پرنده صورت گرفت ثابت شد که با هیچ کدام از این وسائل نمی توان مرز هوا و فضا را پشت سر گذاشت و تنها راه سفر به فضا با موشک می باشد . موشکی که از مدت ها پیش به عملکرد آن پی برده بودند و تنها بعد از جنگ دوم جهانی برای سفر به ماه مورد استفاده قرار گرفت . همچنین لازم بود که مسافران ماه ( یا هر سفر فضائی دیگر) بتوانند با مرکز کنترل در زمین درتماس بوده و از راهنمائی آنها استفاده کنند که این امر هم به کمک شناخت امواج الکترومغناطیس و ساخته شدن دستگاه های ارتباط و کنترل از راه دور عملیاتی شد . بنابر این همه مقدمات لازم انجام شد و وقت عمل فرا رسید.

۲) مقاله های لازم قبل از مطالعه مقاله های این فصل

برای مطالعه مقاله های این فصل لازم شد مقاله های مختلفی تهیه شود که چون به طور مستقیم به نجوم مربوط نمی شد لازم شد در قسمت دیگری گنجانده شود قبل از شروع این فصل ابتدا  آن مقاله ها را مطالعه کنید . (در اینجا ارتباط این مقاله ها را با سفر به ماه  و فضا توضیح می دهیم)
برای مطالعه روی لینک قرار داده شده و یا روی خود شکل کلیک کنید .
۱-۲) داستان پرواز: تاریخچه سفر به ماه را بایددر داستان پرواز جستجو کرد —
داستان پرواز

  

 شکل شماره ۱- داستان پرواز

 ۲-۲) موشک چیست و چگونه حرکت می کند ؟ : سفر به فضا تنها با موشک امکان پذیر است پس شناخت موشک و کارکرد آن بسیار مهم است — موشک چیست و چگونه حرکت می کند ؟

  

 شکل شماره ۲- موشک چیست و چگونه پرواز میکند؟

 ۳-۲)هوا و جو:درمورد هوا و لایه های هوا و همچنین مرز هوا و فضا توضیخ داده شده است . هوا و جو

  

 شکل شماره ۳ – هوا و جو

 ۴- ۲)فشار هوا : فشار هوا همه جا هست و در بدن ما هم وجود دارد پس فضای تهی(که قسمتی از ساختار فضا می باشد) می تواند بدن ما را از داخل متلاشی کند — فشار هوا

 

 شکل شماره ۴ -فشار هوا

 ۵-۲) لایه ازن : لایه ازن در روی زمین از ما حفاظت می کند ولی در فضا این لایه وجود ندارد — لایه ازن

  

 شکل شماره ۵ – لایه ازن

۶-۲) امواج الکترومغناطیس : نقش این امواج در ارتباطات فضائی — امواج الکترومغناطیس

 

 شکل شماره ۶ – امواج الکترومغناطیس

 ۷-۲)یون سپهر و امواج رادیوئی : نقش یون سپهر در حفاظت از موجودات زنده و همچنین نقش یون سپهر در ارتباطات رادیوئی و همچنین شناخت بهتر امواج رادیوئی — یون سپهر و امواج رادیوئی

  

 شکل شماره ۷- یون سپهر و امواج رادیوئی

 ۳) شروع سفر به ماه

داستان آنچه که منجر به فرود اولین انسان به ماه شد بسیار مفصل است شروع کار از اولین آرزوهای بشر در مسیر پرواز شروع شد و بعد بشر به شناخت هرچه بیشتر هوا و فضا پرداخت علم ستاره شناسی پیشرفت کرد و تفاوت فضا و هوا هرچه بیشتر مشخص شد و دیگر معلوم شدکه برای سفر به ماه چه اقداماتی باید صورت بگیرد .کلیه مطالب و مقاله های این فصل در راستای بررسی همین کوشش ها تا فرود روی ماه است .
۱-۳) رویای ماه : که همین مقاله حاظر است —
رویای ماه

  

 شکل شماره ۸- رویای ماه

 ۲-۳) زندگی در فضا : بدون حفاظ کامل و لباس فضائی چه بر سر انسان می آید؟ — زندگی در فضا

 

 شکل شماره ۹ – زندگی در فضا

 ۳-۳) رقابت فضائی : رقابت بر سر فتح فضا و ماه بین آمریکا و شوروی — رقابت فضائی

 

 شکل شماره ۱۰ – رقابت فضائی

 ۴-۳) پروژه آپولو : پروژه بزرگ ناسا و دولت آمریکا برای فتح ماه —پروژه آپولو  

 

  شکل شماره ۱۱ – پروژه آپولو

 ۵-۳) آپولو یک : اولین ماموریت آپولو با شکست کامل در ماموریت آپولو یک تمام شد —آپولو یک

 

  شکل شماره ۱۲- آپولو یک


۶-۳) آپولو یازده  : داستان فرود اولین انسان بر روی ماه و به نتیجه نشستن همه آرزوها —
آپولو یازده

  

 شکل شماره ۱۳- آپولو۱۱

 ۷-۳)در مسیر ماه : نکات فنی و علمی مربوط به سفر به ماه با آپولو ۱۱ —در مسیر ماه  

 

 شکل شماره ۱۴ – در مسیر ماه

 

 ۸-۳) آپولو سیزده : ماجرای آپولو ۱۳و شکست ماموریت به همراه فیلم آپولو ۱۳ — آپولو سیزده  

   

 شکل شماره ۱۵ – آپولو ۱۳

۹-۳) آپولو چهارده تا هفده : ادامه ماموریت های آپولو بعد از شکست ماموریت آپولو ۱۳ و پایان پروژه آپولو — آپولو چهارده تا هفده

 

 شکل شماره ۱۶-  آپولو چهارده تا هفده 

 ۱۰-۳) توطئه فرود بر روی ماه : آیا فرود بر روی ماه دروغ بوده در این مقاله به این سوال می پردازیم . توطئه فرود بر روی ماه

 

 شکل شماره ۱۷ – توطئه فرود بر روی ماه

 ۲- داستان ها و افسانه های پرواز

بشر از دیر باز اندیشه پرواز کردن و دستیابی به آسمان را داشته از این رو به تخیل رو آورده و داستان ها و خیالپردازی های مختلف را برای دستیابی به هوا و فضا در ذهن خود ساخته در اینجا نگاهی گذرا به بعضی از این داستان ها و تخیلات می اندازیم .
کامل مقاله را در داستان پرواز  مطالعه کنید . در اینجا فقط خلاصه مطالب را می آوریم .

۱)  داستان کتاب تاریخ حقیقی و لوسیان ( سفر به ماه با فشار آبفشان نهنگ )

در سال ۱۵۰ میلادی یک نویسنده به نام لوسیان در شهر ساموس یونان داستانی نوشت که آن را تاریخ حقیقی نامگذاری کرد . و علت آن را هم اینگونه ذکر کرد که فعلا این داستان در ذهم من حقیقت یافته است .
خلاصه داستان این است که کشتی از بندر راه می افتد و در میانه راه بعد از طوفان و… ناگهان نهنگی ظاهر می شود و با آبفشان خود کشتی را بالا و بالاتر برده تا به ماه برسد .

۲)  سفر به ماه با مرغابی و اردک

داستان های مختلفی وجود دارد که افرادی با بستن پرندگانی مانند مرغابی و عقاب (کیکاووس) توانستند تا ماه بروند همچنین یکی از پسران پادشاه یونان (ایکاروس) با بستن بال و پر پرندگان به آسمان صعود کرد و…

۳)  سفر به ماه با شلیک توپ

اما جالب ترین این داستان ها مربوط می شود به ژول ورن (نویسنده فرانسوی کتاب های علمی تخیلی) ژول ورن در کتابش به نام سفر به ماه قهرمانان داستان را داخل گلوله یک ابر توپ که در عمق۲۷۰متری زمین محکم کارسازی شده بود قرار داده و با شلیک توپ قهرمانان داستان را به مدار ماه می فرستد و بر می گرداند .
خلاصه کامل داستان را در مقاله داستان پرواز  می توانید مطالعه کنید .
در بخش های بعدی این مقاله ما کل داستان را از نظر علمی برسی کرده و نشان می دهیم علی رغم ظاهر علمی آن این روش برای سفر به ماه اصولا غیر ممکن است .

۴) سایر داستان ها در باره سفر به ماه

علاوه بر داستان های ذکر شده داستان ها و افسانه های گوناگون دیگری در باره سفر به ماه موجود است همچنین فیلم هاو سریال های مختلف هم ساخته شده است .

۵) سایر داستان ها در باره سفر به ماه

علاوه بر داستان های ذکر شده داستان ها و افسانه های گوناگون دیگری در باره سفر به ماه موجود است همچنین فیلم هاو سریال های مختلف هم ساخته شده است .

۶ )فیلم های سینمائی ساخته شده در مورد ماه

در مورد ماه و کره ماه تاکنون فیلم های زیادی ساخته شده و می شود بیشتر این فیلم ها علمی تخیلی بوده و قبل از سفر به ماه توسط آپولو ۱۱داستان سفر به ماه را دنبال کرده تا بعد از سفر واقعی به ماه هم باز فیلم های مختلف در مورد به ماه ساخته شده و می شود .
برای مطالعه کامل در مورد افسانه ها و ، رمان ها ، فیلم های سینمائی و..در مورد ماه (همینطور سایر مطالب در ادبیات و تاریخ جهان در مورد ماه ) می توانید به مقاله
انسان و ماه از همین سایت مراجعه کنید .

۳- کوشش های بشر برای پرواز

گذشته از داستان ها و خیال پردازی ها بشر از گذشته دور کوشش های زیادی برای دستیابی به آسمان و پرواز کردن داشته , پرواز همانند پرندگان از دیرباز از آرزوهای بشر بوده و بشر از قدیم آرزو داشته همانند پرندگان پرواز کند و محدودیت های زندگی در روی زمین را از پیش پای خود بردارد . بنابراین اولین قدم ها در راه پرواز به تقلید از پرندگان به صورت پرواز مستقیم با بال زدن همره بود ولی بعد روش های دیگری برای پرواز پیدا شد .
در این قسمت به طور خیلی خلاصه کوشش های بشر برای پرواز و چگونگی اختراع و کارکرد وسائلی که برای پرواز ساخته شده اند شرح داده و در ادامه تاریخچه سفر به ماه را به طور کامل شرح می دهیم .
برای مطالعه کامل داستان پرواز به لینک زیر مراجعه کنید(مطالبی که در این مورد می آید همگی خلاصه آن مقاله هستند ) ( داستان پرواز )

۱) عباس ابن فرناس

اولین قدم های عملی برای پرواز توسط عباس ابن فرناس برداشته شد. عباس ابن فرناس در سال ۸۱۰ میلادی ( ۱۹۴هجری) در شهر رواندا بدنیا آمد . و در زمان کودکی همراه پدر و مادرش به اندلس (اسپانیا )مهاجرت کرد.
او یکی از بزرگترین دانشمندان مسلمان بود که در زمینه های مختلف علمی سرآمد روزگار بود .
عباس ابن فرناس بال هائی به خودش بسته و با موفقیت چندین پرواز در شهر قرطبه داشته که در یکی از این پروازها سقوط کرده و کمرش شکست و دیگر پرواز نکرد . اشتباه او در نادیده گرفتن دم برای پرواز بود . 


شکل شماره ۱۸- تصویر خیالی از عباس ابن فرناس در حال پرواز

 ۲) طرح های داوینچی

لئوناردو داوینچی سر پیرو دا وینچی (به ایتالیایی: Leonardo da Vinci) (۱۵ آوریل ۱۴۵۲ – ۲ مه ۱۵۱۹) دانشمند، نقاش، مجسمه‌ساز، معمار، موسیقی‌دان، ریاضی‌دان، مهندس، مخترع، آناتومیست، زمین‌شناس، نقشه‌کش، گیاه‌شناس و نویسنده ایتالیایی دوره رنسانس بود. نبوغ او شاید بیش از هر چیز دیگری مورد توجه بوده‌است.
اگر چه شهرت داوینچی بیشتر در مورد نقاشی می باشد ولی او طرح های متهورانه ای در مورد پرواز و وسائل پرنده کشید.داوینچی در ۵۰۰ سال پیش با دقت در پرواز پرندگان کتابی تحت نام
قوانین پرواز پرندگان می نویسد. او کلیه طرح های پروازی خود را در آن کتاب شرح می دهد . ( مقاله کامل را در مورد داوینچی و طرح هایش در داستان پرواز  بخوانید )

  

  شکل شماره ۱۹ – کایت بازسازی شده بر اساس طرح کایت داوینچی

۴- بالن و هواپیما و هلی کوپتر چگونه پرواز می کنند؟

شرح کامل و چگونگی کار کردن این وسائل پروازی ساخت بشر را در مقاله داستان پرواز به طور کامل شرح داده و در اینجا نیازی به شرح دوباره نیست .
برای مطالعه کامل می توانید به مقاله
داستان پرواز مراجعه کنید . (روی کلمه های داستان پرواز که آبی نوشته شده  کلیک کنید )

۱) بالن چیست و چگونه پرواز می کند؟

طبق قانون ارشمیدس ( قانون شناوری ) هر گاه جسمی در سیالی فرو رود باعث جابجا شدن سیال می شود (به اندازه حجم خودش سیال را جابجا می کند ) و به اندازه حجم سیال جابجا شده از وزنش کم می شود .
درون بالن با گازی سبک تر از هوا پر می شود در این صورت نیروی شناوری بالن را به سمت بالای سیال ( این دفعه هوا ) می برد. این گاز باید از هوا سبک تر باشد حال می تواند گاز هیدروژن یا گاز هلیم یا هوای گرم باشد بدین ترتیب بالن پرواز می کند .اولین بالن توسط برادران مون گل فیه درقرن ۱۸ اختراع شد و بعد تکامل پیدا کرد.
حداکثر ارتفاعی که بالن ها صعود می کنند حداکثر ۴۰ تا ۵۰ کیلومتر می باشد .

۳) هواپیما چگونه پرواز می کند ؟

بال های هواپیما به گونه ای طراحی شده اند که در زیر تخت و در بالا قوس و انحنا دارد . بر اثر حرکت سریع  هواپیما و عبور هوا از روی بال های آن طبق قانون برنولی (در هر سیال وقتی سرعت کم می شود فشار زیاد شده و بر عکس یعنی هرچه سرعت بیشتر می شود فشار کمتر می شود ) اختلاف فشاری بین بالا و پائین بال ها ایجاد می شود . که فشار در پائین بال ها بیشتر بوده و این نیروئی رو به بالا بر هواپیما وارد می کند و بر وزن هواپیما غلبه می کند . و باعث باقی ماندن هواپیما در هوا می شود (درست مانند پرندگان )
با این وجود هر چه هوا غلیظ تر بوده و سرعت هواپیما بیشتر باشد نیروی بالابری بیشتر می باشد .
حداکثر ارتفاعی که یک هواپیما می تواند برود چیزی حدود ۲۰ کیلومتر می باشد. (بجز بعضی هواپیماهای نظامی)   

۴) هلی کوپتر ( بالگرد ) چگونه پرواز می کند و تا چه ارتفاعی بالا می رود ؟

بالگرد بر خلاف هواپیما نیروی بالا رونده خود را از طریق حرکت در هوا و اختلاف فشار بین بال ها کسب نمی کند . بلکه پروانه قدرتمندی (ملخ) در بالای آن وجود دارد که از ملخ هواپیمای با وزن مشابه بسیار قدرتمندتر و بزرگتر است . ملخ هلی کوپتر هوا را با فشار زیاد به سمت پائین می راند(باد قدرتمندی ایجاد می کند) و نیروی عکس العمل ایجاد شده هلی کوپتر ( بالگرد ) را به سمت بالا می برد . در ضمن با مایل کردن همان ملخ اصلی می توان نیروی جلوبرنده بالگرد را هم تامین کرد .
برای این که از چرخش خود هلی کوپتر بخاطر گشتاور ایجاد شده توسط ملخ اصلی جلوگیری شود ملخی به کناره دم بالگرد متصل است که از این چرخش جلوگیری می کند
و در ضمن توسط همان ملخ نیز می توان مسیر بالگرد را تعغیرداد .
حداکثر ارتفاعی که یک بالگرد می تواند برود
چیزی حدود ۹ کیلومتر بیشتر نیست . 

شکل شماره۲۰- نیروهای وارد شده به هلی کوپتر

۵- هوا و فضا  

تا اینجا در مورد هوا و تاریخچه پرواز در هوا توضیح دادیم ولی باید بدانیم بین هوا و فضا تفاوت زیادی وجود دارد در این قسمت در مورد هوا و فضا و مرز بندی آنها توضیح می دهیم .

۱) رابطه فشار هوا و ارتفاع

زمین دارای جو می باشد که فشار آن در روی زمین و در سطح دریا یک کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع است. که یک اتمسفر ) با علامت at ) می نامند . هرچه از زمین بالاتر برویم مقدار هوا کمتر و فشار هوا هم کمتر می شود این کاهش فشار تا جائی ادامه پیدا می کند که عملا هیچ فشار و هوائی وجود ندارد و ما به فضای تهی ( خلا ) می رسیم و این در حالی است که نیروی جاذبه زمین به این سرعت کاهش پیدا نمی کند و تا صدها هزار کیلومتر هنوز ادامه دارد و به نسبت مجذور فاصله کاهش می یابد . ( در مقاله گرانش توضیحات کاملتری می دهیم )
برای مطالعه بیشتر به مقاله
فشار هوا از همین سایت مراجعه کنید .

۲) لایه های جو

مطالب این قسمت از مقاله” هوا و جو  که در همین سایت نوشته شده گرفته شده است برای مطالعه بیشتر به مقاله “ هوا و جو مراجعه  کنید .
جو زمین
, بالاترین بخش تشکیل‌دهندهٔ کرهٔ زمین است که مخلوطی از گازهایی از جمله نیتروژن (۷۸٪)، اکسیژن (۲۱٪)، آرگون (۰٫۹٪)وکربن دی‌اکسید (۰۳/ ٪) است.جو زمین از سطح زمین آغاز شده و تا ارتفاع ۱۰٫۰۰۰کیلومتر ادامه می‌یابد و پنج لایهٔ اصلی تروپوسفر، استراتوسفر، مزوسفر، ترموسفر و اگزوسفر را در بر می‌گیرد. مولکول‌های ازون که لایهٔ ازون را تشکیل می‌دهند، در استراتوسفر قرار دارند و از ورود پرتوهای فرابنفش خورشیدی جلوگیری می‌کنند  .سردترین بخش جو زمین با دمای ۹۰- درجهٔ سانتی‌گراد در بالای مزوسفر قرار دارد. ( شکل شماره ۲۱ )

 

شکل شماره ۲۱ – لایه های جو زمین به اشیائی که در لایه ها قرار دارند دقت کنید خط کارمن که مرز فضا و هوا می باشد در شکل مشخص شده است 

۳) مرز هوا و فضا

از روی زمین که بلند می شویم وارد هوا می شویم . که دور کره زمین کشیده شده و تا صدها کیلومتر بالاتر از سطح زمین ادامه دارد و بعد وارد فضای تهی یا به اصطلاح فضا می شویم که تا میلیاردها سال نوری ادامه دارد بین هوا و فضا مرز معینی وجود ندارد و تعاریف متعددی برای آن وجود دارد یکی از این تعاریف خط کارمان می باشد که ارتفاع ۱۰۰ کیلومتری می باشد . بنابر این نا ارتفاع ۱۰۰ کیلومتری جزء هوا و بالاتر از آن فضای لایتناهی می باشد
برای اطلاعات بیشتر در مورد مرز هوا و فضا به مقاله “هوا و جو “ مراجعه کنید . در این مقاله توضیحات کاملتری در مورد هوا و جو و مرز بین هوا و فضا توضیح داده شده است .

۶- سفر با اشیاء پرنده ( هواپیما و بالگرد و بالن و…)

اشیاء مختلفی وجود دارند که ساخت دست بشر می باشند و می توانند پرواز کنند ولی آنها از ارتفاع مشخصی بیشتر نمی توانند بالا بروند و نمی توانندبه مرز هوا و فضا برسند…در اینجا این مورد را دقیق تر بررسی می کنیم .

۱)سفر به فضا با بالن,بالن ها تا چه ارتفاعی بالا می روند,آیا با بالن می توان به فضا رفت؟

همانطور که گفته شد بالن ها بر اساس قانون ارشمیدش بالا می روند طبق قانون ارشمیدس (قانون شناوری) اگر جرم حجمی جسمی از سیالی که در آن قرار دارد کمتر بشود . وزن سیال جابجا شده از وزن جسم بیشتر می شود و نیروئی رو به بالا (بر خلاف وزن جسم) بر آن وارد می شود و جسم به بالای سیال صعود می کند .
بالن ها را در روی زمین پر کرده و فشار گاز داخل بالن با فشار هوا برابر می شود . و اگر چه در روی زمین جرم حجمی بالن از جرم حجمی هوا کمتر است و بالن صعود می کند ولی در ارتفاعات بالا بخاطر کاهش فشار هوا و غلظت هوا جرم حجمی هوا کم و کمتر شده تا جائی که با جرم حجمی بالن برابر می شود و بالن دیگر صعود نمی کند (در ضمن بخاطر کاهش شدید فشار هوا احتمال ترکیدن بالن وجود دارد )

۲) آیا با هواپیما می توان به فضا رفت ؟

بال های هواپیما به گونه ای ساخته شده اند که بر اثر حرکت در هوا نیروئی به نام نیروی بالابرنده ( برا ) تولید می کند . هرچه فشار و غلظت هوا بیشتر باشد هواپیما با سرعت کمتری می تواند نیروی بالارونده لازم برای ماندن در هوا (نیروی بالا رونده ای که حداقل مساوی وزن هواپیما شود ) را کسب کند و بر عکس هرچه غلظت و فشار هوا کمتر باشد هواپیما به سرعت بیشتری نیاز دارد . بنابر این در لایه های بالای جو که فشار هوا بسیار کم و ضعیف است و در فضا که اصولا هوائی وجود ندارد هواپیما هم نمی تواند پرواز کند . سقف پرواز هواپیماها در حدود ۲۰ کیلومتر می باشد.(بعضی هواپیماهای جنگی حداکثر تا ۲۴ کیلومتری هم بالا می روند )
با این وجود نوعی فضا پیما به نام شاتل وجود دارد که برای فرستادنش به فضا باید از موشک استفاده کرد ولی در برگشت مانند یک هواپیما  از فضا وارد جو شده و در باند فرود می نشسند . در واقع شبیه یک نوع هواپیما می باشد که با موشک به فضا فرستاده می شود و نمی توان آن را هواپیمائی دانست که تنها با موتورهای خودش به فضا می رود . راجع به شاتل ها در قسمت های بعد توضیح خواهیم داد ولی تا امروز سفر به فضا تنها به کمک موتورها و بال های هواپیما غیر ممکن است و فعلا هیچ هواپیمائی توانائی خروج از جو زمین را ندارد .

 

شکل شماره ۲۲ – نیروهای وارد بر هواپیما 

۳) آیا با هلی کوپتر می توان به فضا رفت ؟

هلی کوپتر ( بالگرد ) هم برای پرواز نیازمند وجود هوا می باشد در جائی که هوا وجود ندارد یا غلطت هوا بسیار ناچیز است بالگرد هم نمی تواند پرواز کند .

۷- چرا داستان ژول ورن حقیقت ندارد ؟

ژول ورن در کتاب سفر به ماه مسافرانش را درون توپی قرار داده و با شلیک توپ آنها را به ماه می فرستد در اینجا این داستان را بررسی می کنیم تا ببینیم چرا از نظر عملی غیر ممکن است ؟ 
خلاصه داستان
سفر به ماه ژول ورن را در مقاله داستان پرواز شرح دادیم
در داستان سفر به ماه قهرمانان داستان در درون گلوله توپی بسیار بزرگ ( قطر گلوله ۳ متر و طول لوله ۲۷۰ متر می باشد ) قرار داده و با شلیک به سمت ماه گلوله را به سرعت ۱۶ کیلومتر در ساعت (هنگام خروج از لوله توپ ) رسانده
, گلوله با این سرعت از لوله خارج می شود و بعد از غلبه بر مقاومت هوا نهایت سرعتش به ۱۱کیلومتر در ساعت (بعد از خروج از اتمسفر) می رسد که همان سرعت فرار از جاذبه زمین می باشد . و بدین ترتیب گلوله بجز جاذبه هیچ نیروئی دیگری به آن وارد نمی شود و فقط با سرعت اولیه کسب شده توسط شلیک اولیه با همان سرعت به سمت ماه حرکت کرده و جذب ماه می شود و بدین گونه مسافران ما ( قهرمانان داستان ) به ماه می رسند . در این مورد لازم است نکاتی را مطرح کنیم .

۱) آیا می توان از روی زمین یک پرتابه را با سرعت فرار به سمت بالا شلیک کرد؟

درنگاه اول به نظر می رسد از نظر علمی این مسئله کاملا ممکن می باشد . اگر جسمی بتواند با سرعت اولیه به اندازه کافی شلیک شود که ضمن غلبه بر مقاومت هوا در موقع خروج سرعتش به سرعت فرار برسد باید بتواند به سمت اعماق فضا روانه شود . مشکلات فنی دیگر مانند ( ماده ای که بتواند چنین شتابی بدهد , توپی که تحمل این انفجار را داشته باشد و منهدم نشود و… ) کاملا قابل برطرف شدن هستند . 
تنها اشکالی که می ماند این است که ژول ورن مقاومت هوا را ناچیز در نظر گرفته و گرنه ۱۶کیلومتر درثانیه سرعت اولیه بسیار ناچیزی است (باید توجه کرد که گلوله در بین راه هیچ نیروی اضافی نمی تواند دریافت کند)
اگر تنها مسئله فرستادن گلوله بدون سرنشین به ماه بود (بدون توجه به بودجه و سختی این کار ) با حل مشکلات فنی امروزه هم قابل انجام می باشد ولی مشکل بزرگ فرستادن سرنشین به ماه می باشد .

۲) چه بر سر سرنشنان پرتابه می آید ؟

بزرگترین مشکلی که در این راه بروز می کند سرنوشت وحشتناکی است که انتظار مسافران را می کشد . فکر نکنید در بین راه خطری مسافران را تهدید می کند . اگر مسافران بتوانند ثانیه های اول را بسلامت پشت سر بگذارند هیچ خطری که قابل رفع شدن باشد وجود ندارد ولی مشکل همان ثانیه های اول است .
گلوله باید در زمان بسیار کوتاهی از سرعت صفر به ۱۶کیلومتر در ثانیه برسد و این به معنی شتابی بیش از  ۴۸هزار برابر وزن مسافران
(۴۸,۳۷۵g) می باشد یعنی وزن آنها ۴۸۳۰۰ برابر سنگین تر می شود و این کافی است آنها را مانند یک گوشت له شده در بیاورد . ( وزن یک انسان ۶۰ کیلوئی ۲۹۰۰ تن می شود )

۳) محاسبه شتاب گلوله

برای محاسبه این شتاب از فرمول ها و قوانین مکانیک کلاسیک کمک می گیریم .
 در این معادلات سرعت اولیه
V0 , سرعت نهائی  ,Vشتاب a  و مسافت پیموده شده d می باشد .
مقدار پارامترهای مشخص و معلوم به این صورت است .
( سرعت اولیه صفر
, سرعت نهائی ۱۶ کیلومتر در ثانیه  و مسافت طی شده ۲۷۰ متر )

شکل شماره ۲۳ – گلوله توپ ژول ورن در مسیر ماه

حال معادلات حرکت را می نویسیم :

 

برای این که درک درستی از این شتاب داشته باشیم این شتاب را بر حسب شتاب جاذبه “g”حساب می کنیم.

 

یعنی شتاب حاصل بیش از ۴۸ هزار برابر وزن مسافران می باشد . این به این معنی است که وزن مسافران ۴۸ هزار برابر می شود. اگر وزن هر فضانورد ۷۰ کیلوگرم باشد بر اثر این شتاب وزن فضانورد به ۳۳۸۶ تن می رسد ( معادل وزن ۳۴۰ کامیون ) و طبیعی است که مسافران بدبخت زیر این وزن کاملا له می شوند .

۴) زمان خروج گلوله از لوله توپ

حال زمانی را که گلوله از لوله توپ خارج شده و به سرعت نهائی می رسد را حساب می کنیم  :

 

که می شود چیزی حدود ۱/۳۰  ثانیه یعنی در مدت ۱/۳۰ ثانیه فضانوردان (مسافرین ماه ) باید به چنان سرعتی برسند طبیعی است که چنان شتاب بزرگی حاصل می شود .

۵) طول لوله و شتاب طبیعی

حال مسئله را به طریق دیگر حل می کنیم . مقدار شتاب مناسب که انسان می تواند تحمل کند بدون این که صدمه ببیند به اندازه ۳g ( سه برابر وزن خود ) و در حالت حداکثری به اندازه ۱۰g می توانیم در نظر گرفته و طول لوله را حساب کنیم .

  

یا حدود ۴۳۸۳ کیلومتر یعنی تا نزدیک مرکز زمین که انجام شدنی نیست .
۵-۳ ) طول لوله و شتاب
۱۰g : حتی اگر شتاب را ۱۰g در نظر بگیریم ( مقدار g را هم ۱۰ می گیریم ) یعنی حدود ۱۰۰m/s2 باز هم طول لوله توپ با ۱۲۸۰ کیلومتر می رسد که از نظر عملی غیر ممکن است .

 

نتیجه این که حتی اگر بتوان به این وسیله گلوله ای را به فضا فرستاد . تحت هیچ شرایطی نمی توان مسافری را با آن همراه کرد . برای رسیدن به  شتاب بی خطر باید مسافت پیموده شده و زمان شتاب گرفتن به اندازه کافی زیاد باشد و همانطور که ذکر خواهیم کرد این کار فقط به کمک موشک امکان پذیر است . 
شاید گفته شود این روش برای فرستادن ماهواره ها به فضا و کاوشگرها روش سودمندتری از موشک باشد ولی حتی خود سفینه ها و ماهواره ها هم تحت چنان شتابی خرد شده و نابود می شوند و هزینه این کار به مراتب بیشتر از فرستادن اشیا با موشک می باشد .

۸- سفر با موشک به فضا

 تا اینجا نشان دادیم که سفر به ماه و فضا تنها با موشک امکان پذیر می باشد ( آن هم نه هر موشکی) و فعلا هیچ راه دیگری پیدا نشده است . در اینجا در مورد موشک و سفر به ماه با موشک توضیح می دهیم. (برای مطالعه بیشتردر مورد موشک به مقاله موشک چیست و چگونه کار می کند ؟ مراجعه کنید .

۱) چگونه باید از جاذبه زمین فرار کرد؟

برای سفر به فضا یعنی (ماه و سایر نقاط فضا) نیاز به موشکی قدرتمند می باشد که در درجه اول بتواند از جاذبه قدتمند زمین فرار کند.چنین راکتی ( موتورهای موشک ) باید بتواند موشک و محموله آن ( فضاپیما ) را به سرعت فرار از سطح زمین (حدود ۰۰۰ر۴۰ کیلومتر در ساعت یا ۱۱٫۲ متر بر ثانیه ) برساند (در مورد سرعت فرار در مقاله گرانش و انرژی توضیح کافی می دهیم) این موشک (و فضاپیمای متصل به آن) باید بعد از خروج از جو زمین به سرعت فرار برسد . چنین پرتابه ای که به سرعت فرار رسیده بدون این که نیروی پیشران(جلوبرنده ) داشته باشد دیگر به زمین برنمی گردد .

۲) چرا در بالای جو باید به سرعت فرار برسد؟

همانطور که گفته شدبرای این که فضاپیما از محدوده جاذبه قدرتمند زمین خارج شود باید به سرعت فرار برسد  ولی اگر قبل از خروج از جو به “سرعت فرار “ برسد و نیروی پیشران قطع شود اصطکاک با هوا سرعت فضا پیما را از بین برده و فضا پیما به زیر “سرعت فرار “می رسد و نمی تواند از جو خارج شود . در این مورد در مقاله سفرهای فضائی توضیح کاملتر می دهیم .

۳) چه نوع موشکی می تواند این سرعت را ایجاد کند ؟

موشکی که بتواند بعد از خروج از جو زمین به سرعت فرار برسد باید سوخت بسیار عظیمی مصرف کند و افزایش سوخت به افزایش وزن مخازن سوخت و در نهایت وزن کل موشک منتهی می شود. بنابراین بهتر است بجای یک موشک چند موشک(حداقل ۳موشک)ساخته شود و بعد از این که سوخت موشک اول تمام شد از کل مجموعه جدا شود تا مجموعه سبکتر شود و بعد مرحله دوم شروع به کار کند و بعد از اتمام سوخت مرحله دوم آن هم جدا شده و مرحله سوم شروع به کار کند و دست آخر وقتی بعداز خروج از جو وقتی محموله به سرعت فرار رسید مرحله سوم جدا شود. تنها در این صورت است که موشک می تواند فضاپیما را به سرعت فرار برساند . چنین موشکی را موشک چند مرحله ای می نامند و دست کم موشک باید سه مرحله ای باشد.

۴) موشکی که انسان را به ماه برد  

ساترن ۵ بزرگ‌ترین، سنگین‌ترین و قدرت‌مندترین راکتی است که تا به امروز توسط انسان مورد استفاده قرار گرفته و باعث شده انسان بتواند برای اولین‌ بار روی ماه قدم بگذارد. ساترن ۵ حدود ۱۱۰مترطول و ۲۹۰۰تن وزن داشت که ٪۹۱ وزن آن را سوخت تشکیل داده بود.جدول شماره یک وزن موشک و قسمت های مختلف آن رابا هم مقایسه می کند.
برای مطالعه بیشتر به مقاله
در مسیر ماه مراجعه کنید . همچنین به مقالهموشک های فضائی“  که در آینده منتشر می شود مراجعه کنید.

جدول شماره یک – وزن قسمت های مختلف موشک ساترن ۵

۹- خطرات سفر به فضا

انسان برای فضا ساخته نشده است . فضا جای وحشتناکی است یک انسان بدون لباس فضائی حتی یک دقیقه هم نمی تواند در فضا زنده بماند در این قسمت به طور خلاصه توضیح می دهیم چه خطراتی در فضا انتظار انسان را می کشد .

۱) خفه شدن در فضای تهی

یکی از مهمترین نیازهای بدن ما نیاز به اکسیژن برای سوخت و ساز سلولی می باشد . بدون اکسیژن بدن حتی ۵ دقیقه هم نمی تواند دوام بیاورد و بر اثر کمبود اکسیژن ابتدا هشیاری خود را از دست می دهد و به حال بیهوشی و اغما می افتد و بعد مرگ حتمی می باشد .

۲) کاهش فشار

کمبود اکسیژن و نرسیدن اکسیژن کافی به خون یکی از عوارض قرار گرفتن در فضا بدون لباس فضائی می باشد . نکته ای دیگر که بسیار اهمیت دارد مرگ و متلاشی شدن بافت های بدن بر اثر کمبود فشار می باشد .
همانطور که در مقاله
فشار هوا توضیح داده شد فشار درون بافت ها (تک تک سلول های بدن ) با فشار هوای بیرون ( که در حدود ۰۰۰ر۱۰ کیلوگرم بر متر مربع می باشد ) در طی دوران تکامل یکسان شده است.
وقتی فردی در برابر فضای تهی قرار می گیرد .فشار بیرون بدن بشدت کاهش پیدا کرده و به حد صفر می رسد  ولی فشار داخل همان فشار جو در روی زمین می باشد. این فشار از داخل شروع به متلاشی کردن اندام های بدن می کند .تمام رگ ها و مویرگ ها پاره می شود.نتیجه این که حداکثر تا ۹۰ ثانیه انسان متلاشی میشود
برای مطالعه بیشتر در این زمینه به مقاله
زندگی در فضا   مراجعه کنید .

۳) اشعه های خطرناک ماوراء بنفش و ایکس

در نورخورشید اشعه های خطرناک ( ایکس و ماوراء بنفش) وجود دارد. که در صورت برخورد با بدن می تواند باعث سرطان پوست و مرگ انسان شود . جو زمین بخصوص لایه ازن و یونسفر اشعه های خطرناک خورشید ( ایکس و ماوراء بنفش) را جذب کرده و مانع رسیدن این اشعه های خطرناک به زمین می شوند .
برای مطالعه در مورد اشعه های ایکس و ماوراء بنفش و خطرات آن ها برای انسان به مقاله
امواج الکترو مغناطیس  همینطور می توانید مقاله های “هوا و جو “ و   لایه ازن را هم مطالعه کنید .

۴) خطرات بی وزنی

زندگی ما در روی زمین با جاذبه زمین و نیروی وزن ما هماهنگ و عجین شده است در غیاب جاذبه (و یا جاذبه کم) بسیاری از اعمال حیاتی بدن مختل می شود ماهیچه ها و استخوان های بدن تحلیل می رود و بدتر ازآن در موقع برگشت به زمین دردهای عظلانی و… به سراغ انسان می آید . برای مطالعه کامل در مورد خطر بی وزنی و یا جاذبه کم( مانند روی ماه ) به مقاله زندگی در فضا مراجعه کنید .

۵) سایر خطرات سفر به فضا و  روش های مقابله با آن

سفر به فضا(حتی مدار زمین)خطرات بیشماری برای انسان دارد که به نمونه های آن اشاره کردیم برای مقابله با فضای تهی (روی ماه و یا بیرون سفینه و ایستگاه فضائی) باید به لباس فضائی مجهزشد ولی جلو بقیه خطرات را نمی شود بسادگی گرفت . در مقاله زندگی در فضا توضیحات بیشتر در این زمینه می دهیم .   

۱۰- رقابت آمریکا و شوروی بر سر دستیابی به فضا ( رقابت فضائی )

بعد از جنگ دوم جهانی رقابت سیاسی و نظامی بین دو ابر قدرت زمان ( آمریکا و شوروی) شروع شد این رقابت از ساخت سلاح های پیشرفته و کشتار جمعی شروع شد تا به ساخت موشک های پیشرفته  کشید و بعد مسئله دستیابی به فضا پیش آمد بنابراین رقابتی که ابتدا سیاسی و نظامی بود به رقابت فضائی کشیده شد و این رقابت های فضائی دستاوردهای مثبتی هم برای تمدن بشری و جامعه علمی داشت .
در این بخش به طور خلاصه رقابت فضائی بین دو ابر قدرت را شرح می دهیم . این بخش خلاصه و فشرده ای  است از مقاله
رقابت فضائی که از همین سایت و در همین فصل منتشر شده است برای مطالعه بیشتر به اصل مقاله رجوع کنید . 

۱) رقابت دو ابر قدرت بر سر سلطه به جهان

رقابت سیاسی و نظامی بین دو ابرقدرت بعلت دارا بودن سلاح های کشتار جمعی هیچگاه به جنگ تمام عیار کشیده نشد. در عوض دو ابر قدرت سعی کردند ملت های مستقل جهان را به زیر سلطه خود بکشند و در این راه جنگ های بسیاری برپاشد و خون های بسیار ریخته شد و جهان به دو بلوک شرق و غرب تقسیم شد و فقط تعداد کمی از کشورها کماکان به صورت مستقل باقی ماندند . ( کشورهای غیر متعهد )   

۲) جنگ سرد

بخاطر دستیابی به سلاح اتمی توسط دو ابر قدرت درگیری تمام عیار نظامی می توانست به نابودی هر دو ابر قدرت و جهان بینجامد بنابراین بجای درگیری نظامی هر دو ابر قدرت می کوشیدند هر روز سلاح های تازه ای ساخته و قدرت تکنولوژی و نظامی را به رخ همدیگر بکشانند. این دوران در تاریخ جهان به دوران جنگ سرد معروف است که عواقب وخیم سیاسی و اقتصادی و نظامی (همچون بحران های سیاسی و جنگ های نیابتی و… ) برای مردم جهان در پی داشت .

۳) مراحل رقابت فضائی

یکی از نتایج جنگ سرد رقابت فضائی بود که بین ابر قدرت ها (آمریکا و شوروی) برای دست یابی به فضا صورت گرفت دو ابر قدرت که برای سلطه بر زمین به رقابت برخاسته بودند تصمیم گرفتند فضا را هم زیر سلطه خود در بیاورند و در فضا هم حرف اول را بزنند بنابراین رقابتی که ابتدا حالت نظامی و سیاسی داشت به یک رقابت علمی و تکنولوژی برای فتح اولین های فضا تبدیل شد و هر کدام از ابر قدرت ها در این میان سعی در تسخیر اولین ها ی فضائی را داشتند که این باعث شکل گیری مراحل رقابت فضائی شد که در اینجا شرح می دهیم.
۱-۳) مرحله اول موشک های نظامی و فضائی : اولین مرحله از مسابقه فضائی ساخت موشک های فضائی بود این موشک ها از تبدیل موشک های نظامی که قابلیت حمل کلاهک هسته ای را داشتند به موشک های فضائی شروع شد به این صورت که آمریکائی ها موشک های نظامی را به موشک ساترن ۵
Saturn(V)  تبدیل کردند و از طریق همان موشک پروژه های فضائی خود را به پیش بردند و شوروی موشک های نظامی را به موشک R7 تبدیل کرده و با آن پروژه های فضائی خود را پیش بردند .
۲-۳) مرحله دوم مسابقه برای ماهواره ها : از نظر تئوری تولید و در مدار قرار دادن یک قمر مصنوعی یا ماهواره (جسم که توسط بشر ساخته شده و قابلیت این را دارد که در مدار زمین قرار داده شود) شناخته شده بود ولی هنوز هیچ کشوری اقدام عملی برای انجام یک چنین کاری نکرده بود . اگر چه در آن زمان فوائد ساخت و در مدار قرار دادن ماهواره هنوز شناخته شده نبود ولی این که کدام کشور برای بار اول بتواند دست به چنین عملی بزند بسیار مهم یود . بنابراین دو ابر قدرت دست به کار شدند و سرانجام شوروی با قرار دادن ماهواره
اسپوتینگ یک به فضا توانست این مسابقه را از آمریکا ببرد . ولی آمریکا برای این که نشان دهد او نیز می تواند ماهواره در مدار قرار دهد شش ماه بعد اولین ماهواره خود به نام “اکسپلورر” را در مدار قرار داد .
۳-۳) مرحله سوم مسابقه برای بقا : در مرحله سوم ابتدا باید یک حیوان بزرگ را به فضا فرستاده و زنده بر می گرداندند . اگر چه شوروی توانست اولین سگ را به نام
لایکا به فضا بفرستد ولی نتوانست آن را زنده برگرداند (در فضا کشته شد) ولی آمریکا توانست میمونی به نام بیکر را به فضا فرستاده و زنده برگرداند بنابراین به ظاهر پیروز میدان شد ولی در فرستادن اولین انسان این شوروی بود که سرانجام با فرستادن یوری گاگارین به فضا و زنده و سالم برگرداندن او برنده نهائی این مسابقه شد . اگر چه تنها ۲۳روز بعد آمریکائی ها آلن شپارد را به فضا فرستادند ولی دیر شده بود و این اولین به نام شوروی به ثبت رسید .
۳-۴) مرحله چهارم مسابقه برای ماه : آمریکا که در تمامی این مسابقات شکست خورده بود برای کسب حیثیت از دست رفته خود تمام توان خود را به کار گرفت تا در فتح اولین های ماه ( اولین شی فرستاده به ماه
, اولین عکس گرفته شده از نیمه پنهان ماه ,  اولین سفینه بدون سرنشین که بر ماه می نشیند و سرانجام فرود اولین انسان بر سطح ماه) لااقل حرف اول را بزند و بنابراین تمام کوشش و تلاش خود را در این راه بکار بست و از طرف دیگر شوروی هم بیکار ننشست آمریکا با پروژه آپولو و شوروی با پروژه لونار این هدف را در پیش گرفتند. با وجود تلاش های آمریکا هنوز شوروی پیشتاز بود و اولین ها را فتح می کرد تا ناگهان ورق برگشت و شوروی عقب نشست و آمریکا پیشتاز شد سرانجام با فرود اولین انسان در ماموریت آپولو ۱۱ آمریکا برنده نهائی مسابقه فضائی شد .

۴) خلاصه رقابت فضائی

در جدول شماره دو مراحل و نتیجه رقابت های فضائی بین آمریکا و شوروی مشخص شده است .

جدول شماره دو – نتیجه کامل رقابت فضائی بین آمریکا و شوروی

  

 
۵) علت پیشتازی شوروی در ابتدای رقابت فضائی و شکست شوروی در مرحله آخر رقابت

در ابتدای مسابقه فضائی ساخت و تاسیسات موشکی آمریکا در اختیار نظامیان آمریکا بود و چون به مسابقه فضائی به چشم یک کار علمی و نه نظامی نگاه می کردند اهمیت کمتری به آن دادند و این مسئله همراه با هزینه های سنگین جنگ ویتنام باعث عقب ماندن آمریکا از شوروی شد ولی سازمان فضائی شوروی بر خلاف آمریکا که نیروهای متخصص زیادی داشت بیشتر بر محوریت یک فرد به نام “سرگئی کارالیوف“  می چرخید که با درگذشت این دانشمند بزرگ پروژه های فضائی شوروی به مشکل برخورد کرد و درفتح ماه شکست خورد .

۶) پایان رقابت فضائی

شوروی که پروژه های فضائی اش با درگذشت دانشمند فضائی خود به بن بست خورده بود نتوانست به رقابت ادامه دهد سرانجام پیشنهاد همکاری فضائی را داد و سرانجام دوران رقابت فضائی به انتها رسید. 

۱۱- پروژه آپولو

در زمان مسابقه فضائی میان آمریکا و شوروی سرانجام شوروی موفق به فتح فضا با فرستادن اولین ماهواره و موجودات زنده و در نهایت اولین انسان به فضا شد بنابراین آمریکا که در این اولین ها شکست خورده بود تصمیم گرفت به هر قیمتی شده اولین انسان را در روی ماه فرود بیاورد تا به عنوان فاتح اولین کره آسمانی (ماه) در تاریخ ماندگار شود . بنابراین فتح ماه برای آمریکا به یک مسئله حیاتی تبدیل شد در این قسمت به کوشش های آمریکا در پروژه های آپولو و فتح ماه می پردازیم . پروژه آپولو از سال۱۹۶۱تا ۱۹۷۵اجرا شده و بالغ بر ۲۵میلیارد دلار برای دولت آمریکا هزینه در برداشت .
این قسمت خلاصه ای است از مقاله
آپولو کامل این مقاله را می توانید در همین سایت مطالعه کنید .

۱) ناسا و شروع پروژه آپولو

در ۲۹ ژوئیه ۱۹۵۰سازمان فضائی آمریکا ( ناسا بنیاد نهاده شد ) و هدف از آن دستیابی به فضا و  تحقیقات در این زمینه بود.در اوج رقابت فضائی مهمترین هدف آمریکا و ناسا رقابت با شوروی برای فتح اولین ها بود . و چون آمریکا در بسیاری از اولین ها از شوروی عقب مانده بود ناسا تصمیم بسیار بزرگتری گرفت مبنی بر پیاده کردن انسان روی ماه تا افتخار این را داشته باشد تا اولین انسان را روی سطح ماه پیاده کند) به این صورت و بعد از سخنرانی کندی مبنی بر این که آمریکا باید تا پایان همین دهه (دهه ۱۹۶۰) انسان را بر روی کره ماه پیاده کند همه کوشش و هم و غم ناسا و دولت آمریکا بر پیاده کردن انسان روی ماه متمرکز شد .

۲) پروژه آپولو

پروژه آپولو یکی از هیجان انگیزترین و پرخرج ترین پروژه های فضائی بشر تا امروز است . که علی رغم شکست در ابتدای ماموریت(ماموریت آپولو یک) با پشتکار و کوشش ادامه پیدا کرد تا بالاخره به موفقیت رسید آپولو نقطه عطفی در پرواز فضائی انسان ایجاد کرد. و برای اولین مرتبه انسان توانست بر کره ای غیر از زمین قدم بگذارد و راه را برای فتح فضا برای انسان هموار کرد . این پروژه از آپولو یک شروع شد و تا آپولو ۱۷خاتمه یافت . هر کدام از بخش های پروژه یک ماموریت نام گذاری شد.بنابراین درکل پروژه , ۱۵ماموریت انجام شد.
با حذف دو ماموریت با وجود شماره گذاری تا ۱۷ , جمعا ۱۵ ماموریت انجام شد که دو ماموریت با شکست مواجه شد ( آپولو یک و سیزده ) و ۱۳ماموریت با موفقیت انجام شد . 

۳) ماموریت آپولو یک

اولین ماموریت آپولو با نام آپولو یک رقم خورد که متاسفانه با یک تراژدی به پایان رسید . (سفینه قبل از هرگونه عملیاتی روی زمین آتش گرفت و تمام فضانوردان سوختند و از بین رفتند) با شکست ماموریت آپولو یک ماموریت های آپولو دو و سه لغو شد و ماموریت های آپولو ۳ تا ۶ هم بدون سر نشین انجام شد .

۴) آپولو ۷ تا آپولو ۱۱

بعد از شکست پروژه آپولو یک , پروژه های آپولو ۲ تا ۶بدون سرنشین انجام پذیرفت و اولین پروژه سرنشین دار بعد از آن تاریخ پروژه آپولو ۷ بود.بعد از آن پروژه آپولو ۸ و بعد … تا پروژه آپولو ۱۱ که به دنبال هم انجام شدند . که در این میان ماموریت آپولو ۸ و آپولو ۱۱ از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است .
در ماموریت آپولو ۸ ناسا به بسیاری از اولین ها(ترک مدار زمین،قرار گیری درمدار ماه،دیدن نیمه پنهان ماه و…) دست پیدا کرده و مقدمه ای برای فرود برروی ماه درماموریت آپولو۱۱شد که درادامه شرح خواهیم داد.

۱۲ ـ آپولو ۱۱و فتح ماه (برآورده شدن آرزوی هزاران ساله بشر ) 

سرانجام همه تلاش ها به بار نشست و همه چیز برای سفر سرنشین دار به ماه آماده شد . بعد از ۸ ماموریت آپولو یک تا ۱۰ اکنون نوبت به ماموریت آپولو ۱۱می رسد . رفتن به ماه آرزوی هزاران ساله انسان ها بود و اکنون ثمر داده بود. آنچه در این بخش می آید خلاصه و فشرده ای از مقاله آپولو یازده و همچنین مقاله در مسیر ماه می باشد. برای آگاهی از جزئیات ماموریت آپولو ۱۱این دو مقاله را حتما مطالعه کنید.

۱) شروع سفر

روز چهارشنبه شانزدهم ژوئیه ۱۹۶۹(۲۵تیرماه ۱۳۴۸)ساعت ۱۳:۳۲:۰۰به وقت گرینویچ( ۱۴:۰۲:۰۰به وقت ایران) سفینه آپولو ۱۱با موشک ساترن ۵ از پایگاه فضائی کندی به فضا پرتاب شد . در حالی که ناو اصلی و ناوچه ماه نشین نیز به آن متصل بودند .

۲) در مسیر ماه

موشک ساترن ۵ از سه قسمت (سه مرحله) تشکیل شده بود. مرحله اول فضاپیما را تا ارتفاع ۶۱کیلومتری بالا برد و بعد از مجموعه جداشد و در اقیانوس سقوط کرد مرحله دوم فضا پیما را تا ارتفاع ۱۸۵ کیلومتری بالا برد و بعد از مجموعه جدا شد ولی قسمت سوم بعد از این که فضا پیما را تا ارتفاع ۲۵۰ کیلومتری بالا برد فضا پیما را در مدار زمین قرار داد و دوباره خاموش شد . بعد از حدود۳ساعت روشن شده و فضا پیما را از مدار زمین خارج کرد و بعد از این که به سرعت فرار رساند و سوخت آن تمام شد در اعماق فضا راه شد .
فضاپیما به حرکت خود به سمت ماه ادامه داد در حالی که به سرعت فرار رسیده و هر لحظه هم از سرعتش کاسته می شد تا به نقطه ای رسید که درآن جاذبه ماه و زمین برابر می شوند.از این نقطه به بعد(نقطه لاگرانژی ) فضا پیما به سمت ماه شتاب گرفته تا در ارتفاع حدود ۳۰۰کیلومتری ماه در مدار ماه قرار می گیرد. مداری که ابتدا بیضی بود و بعد دایره شد .
بعد از مدتی سفینه ماه نشین در حالی که آرمسترانگ و آلدرین در آن جای داشتند از سفینه فرماندهی ( که کالینز در آن قرار داشته )جدا شده و بعد از سختی و مشقت فراوان جای فرود را در نقطه ای از
دریای آرامش پیدا می کند و با  کمک ترمز موشکی فرود می آید.آنها بعد از شش ساعت پیاده می شوند و در روی ماه قدم می زنند و تحقیقات علمی کرده و عکس یادگاری می گیرند و سنگ و خاک ماه را جمع آوری می کنندو …برمی گردند .

۳) در مسیر برگشت 

بر خلاف زمین که فرار از جاذبه قدرتمند آن بسیار مشکل بود فضا پیمای ماه نشین با سوخت کمی که داشت بسادگی از روی ماه بلند شده و بعد از پیاده کردن فضانوردان در سفینه فرماندهی در اعماق فضا رها می شود و فضانوردان به سمت زمین حرکت می کنند . در موقع ورود مجدد به جو با استفاده از سپرهای حرارتی مانع متلاشی شدن سفینه می شوند و با استفاده از چتر نجات در اقیانوس آرام فرود می آیند . سفینه مانند قایق در آب شناور می شود تا مسئولین پروژه آنها را از آب گرفته و به کشور خود منتقل می کنند .

۴) بعد از ماموریت

فضانوردان مدت ۲۱ روز در قرنطینه بسر می برند و بعد از استقبال رسمی و مراسم تقدیر و قدردانی و مصاحبه های مطبوعاتی و… به سفر ۴۰ روزه دور دنیا می روند . در این سفر ۴۰ روزه به ایران هم می آیند .

۱۳- آپولو ۱۳ Apollo 13)‏) ، شکست موفقیت آمیز

آپولو ۱۳سفر ناموفق ناسا به کره ماه بود. (دومین شکست ناسا بعد از آپولو یک) درهنگام سفر رفت ، سفینه دچار حادثه گردید، و فضانوردان مجبور به بازگشت و فرود اضطراری شدند. بنابراین ماموریت با شکست مواجه شد و فضانوردان از رفتن به ماه بازماندند این مسئله و هم نام بودن شماره ماموریت با عدد ۱۳ که نزد فرهنگ خرافی عامه به نحث و بدیمن بودن مرسوم است باز هم به مسئله نحثی۱۳دامن زد . ولی فضانوردان در واقع خوش شانس بودند . اگر یک سری وقایع به کمک آنها نمی آمد بدون شک جانشان را از دست می داندند.این مقاله خلاصه و فشرده ای است از ماموریت آپولو ۱۳و وقایعی  که در این ماموریت اتفاق افتاد. همچنین توضیح داده شده که چه عواملی باعث نجات جان فضانوردان شد برای مطالعه کامل مقاله لینک روبرو را کلیک کنید :   آپولو ۱۳  

۱) انفجار کپسول اکسیژن 

در فاصله حدود ۳۲۰ هزار کیلومتری زمین یکی از کپسول ها سفینه فرماندهی منفجر شدو کپسول دیگر هم از کار افتاد. فضانوردان در ابتدا فکر کردند که این انفجار از برخورد شهاب سنگ بوجود آمده ولی بعدفهمیدند که این صدای انفجار کپسول اکسیژن بوده و بر اثر این انفجار کپسول دوم هم ازکار افتاد فضانوردان در شرف مرگ بودند.

۲) عمق فاجعه ( فضانوردان در خطر مرگ )

در اولین اقدام هیوستون (مرکز فضائی جانسون واقع در شهر هیوستون) دستور لغو ماموریت را صادر کرد و فضانوردان در حالی که نزدیک ماه بودند و تا بازگشت به زمین ۴روزدر راه بودند همه اکسیژن مصرفی و برق و انرژی خود را از دست داده بودند . خطر مرگ آنها را تهدید می کرد و اگر درایت و هوشیاری خود فضانوردان و افرادی که درهیوستون بودند نبود جان خود را ازدست می دادند.

۳) فضانوردان چگونه نجات پبدا کردند

در اولین اقدام فضانوردان سفینه فرماندهی را تخلیه و به ماه نشین نقل مکان کردند . ولی مشکل اینجا بود که ماه نشین به اندازه ۲ نفر و ۲ روز غذا و آب و مهمتر از همه هوا تنفسی داشت در حالی که در ماه نشین ۳ نفر بودند و ۴ روز هم راه برگشت بود . فضانوردان ابتدا برق همه سیستم های اضافی حتی کامپیوترها را خاموش کردند و برای مشکل اکسیژن تنفسی دستگاه تصفیه هوا را به استفاده از یک عدد کیسه پلاستیکی و دی اکسید لیتیوم و نوار چسب ساختند و نام آن را صندوق پست گذاشتند (بدون این اقدامات بدون شک فضانوردان کشته می شدند )

۴) شکست موفقیت آمیز

فضانوردان آپولو ۱۳در ماموریتشان شکست خوردند این یک واقعیت است ولی به دلیل این که توانستند جان خودشان را که بزرگترین سرمایه معنوی ناسا بود نجات دهند این عملیات را شکست موفقیت آمیز نام نهادند .

۵) فیلم سینمائی آپولو ۱۳

بر اساس ماجرای(Apollo 13)  فیلمی به کارگردانی ران هاوارد (Ron Howard) با بازی تام هنکس در آمریکا ساخته شده که مدت زمان آن ۱۴۰ دقیقه می باشد . این محصول سال ۱۹۹۵بوده و نامزد ۹ جایزه اسکار شد که در دو مقام : بهترین صدا و تدوین موفق به دریافت جایزه گردید. موضوع فیلم با آنچه در مورد آپولو ۱۳ اتفاق افتاد بسیار همخوانی داشته و در ژانر درام با مضامین حماسی ساخته شده است .

۱۴- آپولو چهارده تا هفده

بعد از شکست ماموریت آپولو ۱۳بقیه ماموریت های پروژه آپولو شامل ماموریت آپولو ۱۴ تا آپولو ۱۷با موفقیت کامل اجرا شد و همه آنها توانستند به اهداف خود برسند .
توضیحات کامل ماموریت های آپولو ۱۴ تا ۱۷در مقاله
آپولو چهارده تا هفده می توانید مطالعه کنید.

۱) آپولو ۱۴

آپولو ۱۴ (Apollo 14) سومین فرود انسان به سطح کره ماه بود. شروع سفر درتاریخ ۳۱ژانویه ۱۹۷۱ساعت ۲۱:۰۳ به وقت جهانی (۱۲بهمن ۱۳۴۹ساعت۰:۳۳ به وقت ایران) و پایان سفر۹ فوریه ساعت۲۱:۰۵به وقت جهانی(۲۱بهمن ساعت۰:۳۳ به وقت ایران) یعنی با تقریب بسیار خوبی ۹ شبانه روز در راه بودند . در این ماموریت فضانوردان فرصت کافی برای پیاده روی و گردش روی ماه و همچنین انجام آزمایش های مختلف داشتند . فضانوردان در روزهای ۵ و ۶ فوریه برای دو نوبت مختلف روی ماه پیاده روی کرده و در مجموع ۱۰ آزمایش مهم انجام داده و ۴۲ کیلو سنگ و خاک ماه را با خودشان برداشتند .

۲) آپولو ۱۵

آپولو ۱۵ (Apollo 15) نهمین مأموریت سرنشین‌دار به فضا و چهارمین سفر و فرود انسان به سطح کره ماه بود. فضانوردان این ماموریت دیوید اسکات (فرمانده ) , آلفرد وردن (خلبان سفینه فرماندهی) و جیمز ایروین (خلبان سفینه ماه نشین) بودند . شروع سفر (ماموریت) در تاریخ ۲۶ ژوئیه ۱۹۷۱ساعت۶:۳۴  به وقت جهانی (۴مرداد ۱۳۵۰ساعت ۱۰:۰۴ به وقت ایران) و پایان سفر ۷ اوت ساعت ۲۰:۴۶ به وقت جهانی (۱۷مرداد ساعت۰:۳۳ به وقت ایران) بود .در این ماموریت برای اولین با از ماه نورد مدرن استفاده شد.

۳) آپولو ۱۶

آپولو ۱۶(Apollo 16) پنجمین سفر انسان به کره ماه و اولین سفر انسان به «ارتفاعات» کره ماه بود.
شروع سفر (ماموریت) درتاریخ ۱۶آوریل ۱۹۷۲ساعت
۱۷:۵۴به وقت جهانی ( ۲۷ فروردین ماه ۱۳۵۱ساعت ۲۱:۲۴ به وقت ایران) و پایان سفر ۲۷ آوریل ساعت۱۹:۴۵به وقت جهانی (۷ اردیبهشت ساعت۲۳:۱۵ به وقت ایران) بود .
فضاپیما در تاریخ ۱۹آوریل (۳۰ فروردین) برسطح ماه فرود آمدند (برای اولین بار در ارتفاعات ماه فرود آمدند) و به مدت۳روز درماه بودند و در مجموع۲۰ساعت پیاده روی کردند. و۱۱۰کیلو سنگ و خاک کره ماه را با خود آوردند .

۴) آپولو ۱۷

آپولو ۱۷Apollo 17) ) یازدهمین سفر از ماموریت‌های آپولو و ششمین و آخرین سفر انسان به کره ماه بود.پرتاب آپولو ۱۷،اولین پرتابی بود که در شب انجام می‌شد چون آپولو ۱۷آخرین ماموریت فرود در ماه بود و بعد از آن هیچ ماموریت سرنشین دار به ماه صورت نگرفت هریسون اشمیت آخرین انسانی بود که تا این تاریخ (سال ۲۰۱۸ میلادی و ۱۳۹۷خورشیدی) برسطح ماه قدم گداشته همچنان که نیل آمسترانگ
 اولین انسانی بود که قدم بر روی ماه گذاشت ) شروع سفر(ماموریت) درتاریخ ۷ دسامبر ۱۹۷۲ ساعت ۵:۳۳ به وقت جهانی (۱۶ آذرماه ۱۳۵۱ساعت ۹:۰۳ به وقت ایران) و پایان سفر ۱۹دسامبر ساعت ۱۹:۲۵به وقت جهانی بود .

شکل شماره ۲۴ – نشان ماموریت آپولو چهارده تا هفده

۱۵ شک و شبهه در فرود بر ماه

ادعای جعلی بودن فرود بر ماه (Moon landing conspiracy theories) ادعایی است که بیان می‌کند همه یا برخی از سری مأموریتهایی که در بین سالهای ۱۹۶۹تا ۱۹۷۲میلادی به عنوان پروژه آپولو شناخته می‌شوند وجود خارجی ندارند و ساختگی هستند.در اینجا دلائلی که این گروه ارائه دادند به صورت فشرده آورده و بعد آنها را نقد می کنیم . 
برای مطالعه بیشتر در این مورد به مقاله
توطئه فرود بر ماه   مراجعه کنید .

۱) شروع نظریه جعلی بودن سفر به ماه

اولین کتابی که در این زمینه منتشر شده کتاب «ما هرگز به ماه نرفتیم: کلاهبرداری سی میلیارد دلاری آمریکایی» نوشته بیل کیسینگ است. این کتاب دو سال پس از اتمام مأموریت‌های سفینه‌های آپولو در سال ۱۹۷۴نوشته و در سال ۱۹۷۶ منتشر شد. این کتاب اظهار می‌کند که احتمال فرود موفق انسان بر سطح ماه ۰٫۰۰۱۷ درصد است .

۲) حمایت از  نظریه بیل کیسینگ

بعد از بیل کیسینگ افراد بسیار ی از او حمایت کردند که در اینجا به ذکر اسامی آنها می پردازیم :
۱-۲ ) مارکوس آلن:  ناشر بریتانیایی مجله نکسوس
۲-۲) جیمز کلیر: خبرنگار و نویسنده آمریکایی، و تهیه‌کننده ویدیوی «آیا آن فقط یک ماه کاغذی بود؟»
۳-۲) جیمز فتزر : استاد فلسفه بازنشسته آمریکایی و نظریه‌پرداز توطئه
, او هر ۶ فرود را جعلی دانست .
۴-۲) فیلیپ هلروکس: نویسنده فرانسوی «کتاب چراغ در ماه»

۳) انگیزه ناسا از این ادعای دروغین

طرفداران جعلی بودن سفر به ماه انگیزه ناسا را این موارد می دانند .
۱-۳) مسابقه فضایی : دلیل اصلی ناسا مسابقه فضائی برای رسیدن به ماه در جریان مسابقه فضائی بود
دولت آمریکا که در همه موارد شکست خورده بود و از نظر حیثیتی زیر سوال بود و از طرفی به دلائلی که ذکر می شود نمی توانست به ماه برود به کمک
استنلی کوبریک ( کارگردان بزرگ سینما ) دست به چنین صحنه سازی زد و به دروغ وانمود کرد که توانسته انسان را بر روی ماه پیاده کند . 
۲-۳) دریافت بودجه بیشتر توسط سران ناسا : ناسا برای سفر به ماه حدود ۳۰ میلیارد دلار بودجه دریافت کرد، و بیل کیسینگ در کتاب خود بیان کرد که این پول به جیب خیلی‌ها رفته ‌است.( اختلاس کردند )
۳-۳ ) دور کردن اذهان عمومی از جنگ ویتنام : در سال ۲۰۰۹، شبکه آمریکایی دوستان هم‌میهن، بیان کرد که فرودها به دولت ایالات متحده کمک کرد تا توجه افکار عمومی را از جنگ نامحبوب ویتنام دور کند؛ و همچنین به‌طور ناگهانی و هم‌ زمان با پایان دخالت آمریکا در جنگ، فرود بشر بر ماه پایان یافت. درحقیقت، پایان فرودها اتفاقی نبود .

۴) دلائل و مدارک طرفداران جعلی بودن سفر به ماه

مدارکی که مخالفان ارائه می دهند از این قرار است :
۱-۴) عدم وجود ستاره در عکس ها :  فضانوردان آپولو ۱۱ هم ادعا کردند که هیچ ستاره‌ای ندیده‌اند.
۲-۴) موازی نبودن سایه ها : سایه ها موازی نیستند انگار منابع نور از نورهای مصنوعی هستند .
۳-۴) تصویر حرف
C روی یکی از سنگ ها :  روی یکی از سنگ ها حرف C نقش بسته ….
۴-۴) ایجاد نکردن چاله توسط ماه نشین  :
ماه نورد هیچ چاله‌ای ایجاد و هیچ گرد و خاکی پراکنده نکرد.
۵-۴)پرواز ماه نشین بدون شعله : مرحله دوم پرتاب راکت و ماه نشین شعله قابل رویتی را تولید نکردند.
۶-۴) لباس فضانوردان:
واحد سردکننده موجود در لباس فضانوردان در خلاء کامل ، نمی‌توانسته کار کند .
۷-۴) ماندن جای پا بدون رطوبت : در ماه رطوبت وجود ندارد پس چگونه جای پای آرمسترانگ باقی مانده
۸-۴) افراشته شدن پرچم آمریکا  : پرچم آمریکا در ماه افراشته شده گوئی در ماه باد می وزد.
۹-۴) رد شدن از کمربند والن آلن : هیچ انسانی نمی تواند از کمربند والن آلن رد شود .
۱۰-۴)فیلم برداری از آرمسترانگ :چه کسی از آرمسترانگ موقع قدمگذاشتن به ماه فیلم گرفته است؟

۵) به قتل رساندن کارکنان ناسا برای سرپوش گذاشتن به اصل قضیه

در یک برنامه تلویزیونی مربوط به توطئه، گروه سرگرمی فاکس لیستی از ۱۰ فضانورد و ۲ شهروند مرتبط با پرواز فضایی را ارائه داد که گفته می‌شود، برای سرپوش گذاشتن به ماجرا کشته شده‌اند.

۶) چرا سفر به ماه دروغ نیست؟

تمام مواردی که طرفداران توطئه عنوان می کنند پاسخ دارد و ما در اینجا به پاسخ آنها می پردازیم .
۱-۶) عدم وجود ستاره : تمام فرودهای با سرنشین به وقت ماه ، در روز انجام شده‌اند. پس ستارگان توسط نورمستقیم خورشید و نورخورشیدِ بازتاب شده از سطح ماه محو می‌شدند.
۲-۶) موازی نبودن سایه ها : در سطح ماه منابع مختلفی برای نور وجود دارد مانند : خورشید، نور خورشید منعکس شده از زمین ، نور خورشید منعکس شده از سطح ماه ، نور منعکس شده از فضانورد و ماه نورد.
۳-۶) تصویر حرف
C روی یکی از سنگ ها :  اشیاء به شکل C بیشتر به نظر می‌رسد که نقص در هنگام پرینت هستند و در عکس‌های اصلی وجود ندارند. این‌ها احتمالاً موی حلقه شده هستند .
۴-۶) ایجاد نکردن چاله توسط ماه نشین  : نیروی پیش رانش در موقع فرود خیلی زود خاموش می شد بنابراین موتور رو به پائین فقط وزن خود دستگاه را تحمل می کردکه با توجه به جاذبه ماه خیلی کمتر می شد.
۵-۶)پرواز ماه نشین بدون شعله : سوختی که برای ماه نشین انتخاب شده بود ماده ای به نام آروزین ۵۰ بود و برای اکسید کننده هم دی‌نیتروژن تترااکسید استفاده می شد که شعله شفاف و بدون رنگ ایجاد میکند.
۶-۴)لباس فضانوردان: واحدخنک کننده درون لباس فضانوردان فقط درشرایط خلا کار می کرد آب ازکوله پشتی به سوراخ های یک صفحه تصعید کننده فلزی وارد شده و به سرعت بخار شده و باعث خنک شدن میشد . 
۷-۶) ماندن جای پا بدون رطوبت :
خاک ماه مانند زمین دارای رطوبت نیست، و لبه‌های تیزی دارد. این اجازه می‌دهد که ذرات خاک به هم بچسبند و شکل خود را حفظ کنند.
۸-۴) افراشته شدن پرچم آمریکا : پرچم به یک میلهL (برعکس) شکل وصل شده، پس ثابت نبوده‌ است.
موقع اتصال به زمین لرزیده و چون در ماه هوا وجود ندارد این لرزش مدت طولانی حفظ می شود .
۹-۴) رد شدن از کمربند والن آلن :
فضانوردان بوسیله پوسته آلومینیومی فضاپیما از امواج یونیزه محافظت می‌شدند.علاوه بر آن مسیر زمین تا ماه طوری انتخاب شده بود که کمترین تماس را با کمربند داشته باشد.
۱۰-۴ )فیلم برداری از آرمسترانگ : در ماه نورد دوربین تلویزیونی تعبیه شده بود که می توانست به صورت اتوماتیک از فضانوردان فیلم و عکس بگیرد تا ۶۰۰ میلون بیننده تلویزیون به صورت مستقیم آن را تماشا کنند .
علاوه برمواردی که ذکر شد موارد بسیار زیاد دیگری هم بوده که درمقاله “توطئه فرود بر ماه“ توضیح میدهیم.

۱۶- خلاصه مطلب ( رویای ماه )

بشر از زمان های دور همواره به فکر پرواز و دستیابی به آسمان و اجرام سماوی بود بشر در آن روزگاران هنوز هیچگونه شناختی از فضا و آسمان و اجرام فضائی (ماه و خورشید و ستارگان )نداشت و حتی زمین را سطحی مسطح و لایتناهی می دانست که روی آن سقفی با یک گنبد آبی که از جسم حقیقی ساخته شده است .
از طرفی آسمان هم پر از شگفتی بود از ستارگان و ثوابت که چگونه است روی سطح زمین سقوط نمی کنند تا سیارات که چگونه بین ثوابت حرکت می کنند و…بنابراین آرزوی دستیابی به ماه و سفر به ماه با آرزوی پرواز همچون پرندگان عجین شده بود . بنابراین تمام کوشش و آرزوهای بشر برای دستیابی به آسمان در پرواز متجلی شده بود . این بود که به افسانه روی آورد و انواع افسانه ها در مورد آسمان و اجرام سماوی ساخت .
بتدریج دانش بشر از هوا و فضا افزوده گشت دیگر زمین سطحی مسطح و لایتناهی نبود و ستارگان به گنبد آسمان وصل نبودند تلسکوپ ها روز به روز قوی تر می شدند و اعماق فضا را بیشتر نشان می دادند ولی آرزوی پرواز همچنان باقی ماند . در این راه پیشرفت های زیادی صورت گرفت ابتدا بشر سعی کرد با وصل کردن بال پرندگان پرواز کند (مانند عباس ابن فرناس) ولی نتیجه ای نداد سپس توسط برادران مون‌گلفیه بالن را ساختند و برای اولین بار وسیله ای پروازی ساخته شد ولی همان سال ها و سال های بعد مشخص شد که با بالن نمی توان به فضا و ماه رفت . بعد هواپیما توسط برادران رایت اختراع شد ولی هواپیما هم نمی توانست تا ماه برود . ژول ورن نویسنده فرانسوی ( در یک داستان تخیلی ) پیشنهاد کرد که انسان ها در یک گلوله توپ گذاشته و به سمت ماه شلیک کننند ولی می توان ثابت کردکه این کار نیز امکان پذیر نمی باشد.
سرانجام بشر دریافت که تنها راه صعود از زمین و سفر به ماه استفاده از موشک است . همزمان بشر فضا را هم بهتر شناخت و دانست که درفضا چگونه می توان انسان و حیوانات را زنده نگاه داشت بعد ازجنگ جهانی دوم صنعت موشک سازی پیشرفت کرد و ابرقدرت ها (آمریکا و شوروی) به مسابقه تسلیحاتی و بعد رقابت فضائی روی آوردند . سفر به فضا و فتح اولین ها در فضا برای ابرقدرت ها حکم مرگ و زندگی را پیدا کرد . روز به روز اولین ها در رابطه با سفر به فضا بدست می آمد (اولین ماهواره
, اولین حیوان فضانورد , اولین انسان فضانورد و… ) حال نوبت به فتح ماه و پیاده کردن انسان بر روی ماه رسید شوروی با پروژه لونار و آمریکا با پروژه آپولو همه کوشش خود را برای پیاده کردن اولین انسان ها در روی ماه آماده کردند . اولین اقدامات با شکست مواجه شد اولین موشک ها سقوط کردند و نتوانستند به فضا بروند . اولین ماموریت ( اولین مرحله) از پروژه آپولو (آپولو یک) با آتش گرفتن و سوختن فضانوردان با شکست کامل مواجه شد . ولی آمریکائی ها دست از تلاش برنداشتند و به کوشش خود ادامه دادند از طرفی شوروی هم که همیشه پیشتاز بود و همه اولین ها را برده بود چون پروژه های فضائی خود را بر حول یک نفر بناکرده بود با مرگ “سرگئی کارالیوف“دانشمند فضائی شوروی , پروژه لونار شوروی به مشکل خورد و سرانجام شوروی در این مسابقه (سفر به ماه ) شکست خورد.
سرانجام رویاهای بشر به حقیقت پیوست تلاش های هزاران ساله انسان ها به بار نشست در تاریخ دوشنبه ۲۱ ژوئیه ۱۹۶۹(۳۰ تیر ماه ۱۳۴۸ساعت
۰۲:۵۶:۱۵  به وقت جهانی (۶:۲۴:۱۵  به وقت ایران) نیل آرمسترانگ
به عنوان اولین انسان قدم بر روی ماه گذاشت و نقطه عطفی در تاریخ بشر ایجاد کرد .
بعد از آپولو ۱۱ آمریکائی ها برای این که نشان دهند بارها و بارها می توانند به ماه رفته و برگردند شش سفینه دیگر( آپولو ۱۲تا ۱۷) به ماه فرستادند که تنها سفینه آپولو ۱۳نتوانست روی ماه فرود بیاید و بعد از فرود آپولو ۱۷ بر روی ماه دیگر تا امروز(ژانویه ۲۰۱۹ –دی ۱۳۹۷)هیچ فرودی دیگر برروی ماه صورت نگرفت و
جک اشمیت آخرین کسی بودکه روی ماه فرود آمد.با وجوداین همه تلاش وکوشش وموفقیت عده ای درآمریکا شایع کردند که هیچ فرودی روی ماه صورت نگرفته وسفربه ماه بکلی دروغ است که ماثابت می کنیم آنها بی اساس است.

برای مطالعه سایر مقاله های نجومی روی شکل زیر کلیک کنید.

برای مطالعه مقاله های روانشناسی اینجا  را کلیک کنید .

عکس های طبیعت, طبیعت خوانسار , شکوفه های بهاری  , گلستان کوه ,دانلود آلبوم های کامل بهترین و زیباترین عکس ها ,آلبوم هائی با صدها عکس کیفیت بالا ,  در هیچ کجای اینترنت این عکسها را پیدا نمیکنید , عکس هابدون استفاده از تکنیک های فتوشاپ تهیه شده , کاملا طبیعی 

برای آموزش کامل و حرفه ای گوگل مپ روی شکل زیر کلیک کنید

همه جیز در مورد گوگل مپ

۱) هر گونه اظهار نظر را در فرم اظهار نظر کاربران وارد کنید .
۲) نظرات بعد از تایید مدیریت نشان داده می شود .
۳) با انتقادات و پیشنهادات سازنده خود ما را هرچه بیشتر  همراهی کنید . مدیریت از انتقادات و پیشنهادات سازنده شما استقبال میکند .
۴) نوشته های قرمز پر رنگ ارجاع به لینک هستند که هنوز لینک آنها قرار داده نشده است ( هنوز صفحه آنها منتشر نشده است )
۵) نوشته های آبی پر رنگ ارجاع به لینک هستند که لینک آنها قرار داده شده است ( صفحه آنها منتشر شده است )
۶) هرگونه بهره برداری : کپی تمام و یا قسمتی از مطالب این سایت بدون ارجاع منبع آن ممنوع می باشد .
۷) تکثیر فایل های Pdf با ذکر منبع آزاد ولی فروش آن تحت هر عنوان و با ذکر منبع هم ممنوع می باشد.

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.